AbbVie Logistics

AbbVie Logistics is het financiële en logistieke hart van AbbVie buiten de VS. De overgang naar SAP en nieuwe processen bij AbbVie Logistics had impact op alle filialen van AbbVie, hun klanten en patiënten en op alle eigen medewerkers. Een groot verandertraject. Ik was als communicatiespecialist lid van het internationale projectteam in Nederland. Ik ondersteunde bij externe communicatie en was verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het interne communicatieplan. Alles in het Engels.

Resultaat
Een overgang naar SAP op de geplande datum. Gemotiveerde en betrokken medewerkers. Interne communicatie speelde hierbij een belangrijke rol door de inzet van een dagelijkse zeepkist voor alle collega’s, een dagelijkse cockpit met het hele management team, het projectteam en experts als sturingsmiddel. Een interne nieuwsbrief die tot en met senior management in de VS gedeeld werd maar ook gewoon foto’s die alle eerste momenten vastlegden.

Onvergetelijk
Ik zal bij donkere dikke gordijnen altijd denken aan onze ‘warroom’ bij AbbVie Logistics. De vergaderruimtes waren niet op tijd klaar in ons nieuwe gebouw. Dus hadden we een ‘warroom’ gemaakt met dikke gordijnen als afscheiding. Ik vind het super om met enorm gemotiveerde mensen in projectverband toe te werken naar een deadline. Om het echt samen te doen met alle collega’s. Om onder druk te werken en om direct in te spelen op de onverwachte dingen die altijd gebeuren.